politika zasebnosti in piškotki

Varovanje zasebnosti

Ko obiščete spletno stran www.nsloka, ki jo upravlja Športno društvo Nogometna šola Škofja Loka v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti kontaktni obrazec nam pošljete tudi svoje ime, priimek, e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

V tem dokumentu pojasnjujemo:

  • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
  • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
  • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
  • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

  • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
  • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
  • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
  • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
  • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
  • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
  • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Zajem podatkov na www.nsloka.si

Podatke zbiramo z izpolnitvijo obrazca za spletno prijavo v nogometno šolo, ki sta na spletni strani www.nsloka.si/prijava in so nujno potrebni za opravljanje storitev nogometne šole so: 

  • Ime in priimek otroka
  • Elektronski naslov starša /skrbnika
  • Telefonska številka
  • Naslov
  • Vrtec, skupina razred
  • datum rojstva otroka
  • naslov otroka
  • pošta
  • Ime in priimek starša/skrbnika

Namen zbiranja osebnih podatkov

Namen zbiranja osebnih podatkov na spletni strani www.nsloka.si je:

  • Z izpolnitvijo spletne prijave v nogometno šolo se strinjate, da vaše osebne podatke hranimo v naši bazi z namenom ugotavljanja vašega zanimanja za posamezne storitve ter kontaktiranja v zvezi z njimi prek elektronske pošte ali telefona. Športno društvo Nogometna šola Škofja Loka v tem primeru hrani in obdeluje vaše osebne podatke z namenom pošiljanja odgovora na vaše povpraševanje ter morebitnega nadaljnjega sodelovanja.

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Varnost prenosa podatkov

Spletna stran www.nsloka.si ima vgrajen varnostni certifikat SSL. Ta certifikat zakodira sporočila med spletno stranjo in uporabniki in s tem zagotavlja varno komunikacijo na medmrežju. Da je certifikat nameščen, lahko preverite sami. Poglejte na vrstico s spletnim naslovom: levo od naslova www.nsloka.si, kjer je prikazan znak ključavnice, pri nekaterih brskalnikih piše tudi “secure”. Poleg tega vidite, da se naslov spletne strani začne https://. Črka “s” pomeni varno povezavo.

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Športno društvo Nogometna šola Škofja Loka, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov info@nsloka.si,  lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov. Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Športno društvo Nogometna šola Škofja Loka, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov info@nsloka.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Piškotki

Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah ( EU Directive 2009/136/EC ) zahteva, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu. Več si lahko preberete na uradni strani.

Kaj so piškotki

“Piškotek” (cookie) je informacija, ki jo naše spletno mesto pošlje vašemu brskalniku, ta pa jo potem shrani v vašem sistemu. Piškotek našemu spletnemu mestu omogoča, da si “zapomni” informacije o vaših nastavitvah dokler ne zaprete trenutnega okna v brskalniku (če je piškotek začasen) ali dokler ne onemogočite ali zbrišete piškotka. Mnogi uporabniki raje uporabljajo piškotke, ki jim pomagajo pri lažji navigaciji po spletnih straneh. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki ne vsebujejo več podatkov, kot dovolite, in pošiljatelju ne morejo posredovati osebnih ali drugih informacij z vašega trdega diska.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanje delovanja in lažje navigacije.

Zakaj so piškotki potrebni? 

Za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev so piškotki temeljnega pomena. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako na primer spletna stran www.pocenistran.si nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Prijave se že polnijo, pohiti in se prijavi.

X